Мин барыбер бэхетле. На татарском языке

Талия Абитова
Мин барыбер б;хетле.

Чигенмэдем бозлы янгыр яусада,
Иелмэдем жиллэр каршы диеп,
Тырыштым hэркемгэ елмаерга,
Керфегемнэн яшьлэр тамып торсада.

Минем йолдыз тугел: игезэклэр билгесе,
Авырлыклар туса елмаерга,
Кайгы-хэсрэт килсэ нык буларга,
Тормыш узе мине яшьтэн ойрэтте.

Эйтэлэр колэсен диеп кычкырып,
Колсэмдэ кычкырып, йорэк койгэн
Ничек атлыйм сон?- олешемэ тигэн,
Доньялыкнын авырлыгын кутэреп.

Олешемэ тисэдэ, комешлэрнен авыры,
Коенмичэ кутэреп иннэремэ салам,
Борылыш саен туктап карап алам,
Калмасын диеп тошеп бутэнгэ авыр йок.

Шулайда мин бэхетлемен!
Балачагым утте арыш басуында йогереп,
Кукчэчэклэр утрауында, ятып куккэ карап
Тургай сайрауларын ишетеп.

Чын ихлас йорэгемнэн эйтэм,
Мин- бэхетле..........
Мин табигатънен куреп матурлыгын,
hэр теренен тавышын ишетэм.