Лови хвилю

Денис Спиридонов
Мій шлях крізь життя кригкий, ніби сніг
І все навкруги як мара.
Навколо трапляються сльози і сміх,
Сонце і хмари.

Чаклун говорив на початку шляху:
"Все, хлопче, що є - накреслене небом.
Ми всі як птахи. Як птахи на даху:
Зриваємось вниз, до виру, так треба!

П-в.
Лови свою хвилю, за обрій іди
Туди, де нарешті, здійсниш свої мрії!
Лови свою хвилю, та перш ніж піти
Візьми із собою краплину надії!"

А зорі на небі мов розсип перлин
У темній безодні пригріті.
Я знати не хочу ще скільки годин
Років чи сторічч залишилося жити!

2009