Творишь меня...

Мироненко Сергей Минск -2
По мотивам произведения:
Сътворяваш ме...
http://www.stihi.ru/2009/05/22/7145
Мария Магдалена Костадинова


Сътворяваш ме
с рисунък изящен
във стих…
нежна и крехка
така ранима
образ мил
и толкова красив…

оживявам
в дланите ти топли
на мъж…
чиста и бяла
потича сълза
родена
в очи със цвят на дъжд…

мислеше ли,
че може в твоя стих
творецо,
и толкова тъга
да се роди
по пътя
нежен към сърцето…
=================

Творишь меня

Творишь меня -
изящной, тонкой -
в нежных строках…
такой ранимой,
нежной, хрупкой
одинокой…

и оживаю я,
в тепло твоих ладоней
приходя –
слезой жемчужною,
рождённою
глазами в цвет дождя…

творец,
что видишь ты в стихах,
и столько грусти
для чего
в дороге нежности
до сердца моего?…