Дмитро Павличко - Мы не козлы

Антология Правой Поэзии
Дмитро ПАВЛИЧКО
МИ - НЕ КОЗЛИ

Ми - не козли, не барани,
Ми - не овець отара,
Ми - сила сонця і весни,
Неподоланна, яра!
Ми - не козли. не барани,
годовані для ятки,
Ми - дух свободи, не труни,
Тарасові нащадки!
Ми - не козли, не барани
З твоєї стайні, хаме,
Ми - з вишини і глибини
Світів, як божі храми!
Ми - не козли, не барани
З двіночками на шиї,
Ми - неба дзвони, звістуни
Свободи і надії!
Ми - не козли, не барани,
Заблукані у пущі, -
Не оголошуй нам війни,
Бо ми - непомирущі!
Ми - не козли, не барани,
Не бидло марнотлінне,
Ми - волі дочки і сини,
Ми - діти України!
Сховайсь, закрийся забуттям,
магістре зла й облуди,
І так, як хочеш ти, затям -
Ніколи так не буде!
А будєт всьо - наоборот
: Запам'ятай, нікчемо,
Так буде, як рече народ,
Як ми ось тут зречемо !