Я шукаю цябе

Георгий Чёрный
Над нівой збажыны
ціха рояцца промні,
сініх кветак званы
далятаюць да скроняў.
А сцяжынка заве
на далёкі пагорак,
птушкай думка плыве
над бязмежнай прасторай.
  Я шукаю цябе
  ў бялёсых туманах,
  у звонкай песні бароў
  і ў мроях жаданных.
  Хай ляцяць жаўрукі нашых мараў,
  і ў сэрцы палаюць пажары,
  вусны шэпчуць, бы струны гітары:
  "Я кахаю цябе!"
З той далёкай вясны
заімшэла дарога,
спадарожнікі-сны
мой спакой потрывожаць.
Набяжыць над зямлёй
цемра чорнаю хмарай,
я святло запалю -
ясны месяц-ліхтарык.
  І знайду я цябе
  ў бялёсых туманах,
  у звонкай песні бароў
  і ў мроях жаданных.
  Хай ляцяць жаўрукі нашых мараў,
  і ў сэрцы палаюць пажары,
  вусны шэпчуць, бы струны гітары:
  "Я кахаю цябе!"

 15.06.2008г.