Малечка-Палечка

Весела Йосифова
По-мъничка от зрънце,
по-чиста от кристал,
събирам се в сърце,
с големината на сълза.
Във топлата ти длан
така ми е уютно.
Като калинка кацнала съм
по нежните ти устни.
Така спокойно спя
във любовта ти сгушена –
като в камбанка на лале,
разтворило за мен
листенца обич дъхава.