Из Эмилии Дикинсон

Михаил Абрамов
1)
#108

Surgeons must be very careful
When they take the knife!
Underneath their fine incisions
Stirs the Culprit,-Life!

Лекарь, следуй осторожно,
Крепче нож держи!
Под надрезанною кожей
Притаилась Жизнь!

2)
#202

Faith is a fine invention
For gentlemen who see;
But microscopes are prudent
In an emergency!

Вера хороша на случай,
Коль здоров и зряч;
Микроскоп благоразумней,
Если лоб горяч!