Защото те обичам

Весела Йосифова
Защото те обичам
пътеките ми са зелени
и тичат бързо
като стада елени.
А сънищата ми са
наречени със твоето име ,
пресичащо се в тях
по върховете
на белите ми рими.
Защото те обичам
съм потопила слънцето
в море от непокорни
и неподвластни стихове
и всеки, който ги чете
потъва в огъня
на нестинарските ми ритми.
Защото те обичам
следи оставям
навсякъде –
по пясъка
(за да ти топлят),
по тялото
(за да изгаряш)
по пръстите
(за да ме търсиш)
по вените
(към мене да изтичаш).
Защото те обичам
съм пълна
с думи-погледи,
забравили за времето –
стоят на пътя ти,
очакват те,
дори не питат
кога ще дойдеш
да ги вземеш.