Колискова

Елена Животовская
Спи моя радість,
З Господа йменням
На милих вустах.
Спи, моє сонце,
Крадеться десь страх...
Баба беззуба,
Душу загубе.
Сон зацілує,
Смерть десь полює.
Кішкою злоба,
Нявка рудою.
Тихо , дитинка,
Я поруч з тобою.
Небо чорніє,
Радість в куточку.
Спи , мій синочку !
Я твоя ненька.
Спи мій рідненький!
Неба краєчок
Для тебе дістану.
Навіть забита
Додому прийду!
Люлі коточок...
Тебе я люблю.
Зиму спиню я
І голод знесилю.
Зорі нічнії,
Світіть лише , милі!
Ніч загорни нас
У чорную хустку.
Спи дитинко...
Дай мамі пустку
Темная хата,
А ми все самотні...
Спи дитинко-
Я твоя ненька!
Де ж то наш тато ?
Спи, мій рідненький...