Искры в камине горят как рубины - укр. яз

Михаэль Рох
Іскри  каміна  горять  як  рубіни, 
Димом  блакитним  летять  в  далечінь. 
Золото  юності  все  вже  обміняно 
Митником  вищим  на  срібло  сивин.

Час  промайнув  у  розпусті  й  гадалося, 
В  чаді  бенкетів  -  достатньо  його. 
Та  ось  під  старість  злочинно  підкралася 
До  мого  серця  підступна  любов. 

Що  ж  з  тим  робити,  як  юність  вже  втрачена? 
Що  ж  з  тим  робити,  куди  мені  йти? 
Ні,  не  піду  я  з  тобой  на  побачення 
Щастя  шукати,  щоб  горе  знайти. 

Краще  підем  ми  дорогами  різними, 
Щастя  своє  з  кимось  іншим  знайдеш. 
Та  не  забути  мені,  кароокая, 
Як  був  з  тобою  щасливим  без  меж. 

Може  зустрінеш  в  житті  ти  товариша 
Може  полюбиш  за  мене  сильніш 
Тільки  обпалена  плаче  моя  душа, 
Бо  про  кохання  не  думав  раніш. 

***************************************** 

Am.................Dm 
Искры  в  камине  горят  как  рубины, 
G........C..........A7 
И  улетают  дымком  голубым. 
Am...............Dm 
Из  молодого,  цветущего,  юного, 
Em.....E7.........Am 
Стал  я  угрюмым,  больным  и  седым 

Жизнь  пролетела  в  весельи  разврата, 
Жизнь  пронеслась  сквозь  угары  пиров 
И  только  под  старость  злодейкой  подкралась 
К  сердцу  больному  хмельная  любовь. 

Что  же  мне  делать  коль  юность  утрачена? 
Что  же  мне  делать,  куда  мне  пойти? 
Нет,  не  пойду  я  к  тебе,  сероглазая, 
Счастье  искать,  чтобы  горе  найти. 

Лучше  пойдем  мы  дорогами  разными 
Счастье  свое  ты  с  другими  найдешь. 
А  я  пойду  той  тропинкой  нехоженой 
Где  ты  меня  никогда  не  найдешь. 

Может  быть  встретишь  ты  в  жизни  товарища 
Может  полюбишь  сильней  чем  меня, 
Но  не  затушить  в  моем  сердце  пожарища 
И  не  залить  горькой  водкой  огня.