Притча за дъга

Весела Йосифова
Не мога без теб –
изплакала реката
и плиснала сълзи
навътре в гората.
 
 
Не мога със теб –
изстенала земята
и хвърлила камък
дълбоко във водата.
 
 
Това е съдба –
изръмжал водопадът
и хвърлил надолу
със сила реката.
 
 
А тя заискряла,
разбила скалата.
И някъде там
изгряла дъгата.