С имена на урагани

Весела Йосифова
Ще се затварят листите на календари.
В мъглата - слънце ще възкръсва.
Ще прецъфтяват ябълки и дюли.
Ще те изпращам денем.
             Ще те посрещам нощем.

Към теб ще тичам плачеща и боса
и в смях сълзите си ще давя.
Ще стана по-разумна,
             а може би - по-лоша.
Но винаги без теб -
             безумно боса.

Ще галя в шепи топли песъчинки
и в раковина твоя глас ще слушам.
А нощем - стихове в очите си ще нося.
Ще ги кръщавам с имена на урагани.