Бъдник

Весела Йосифова
От бяла обич омесих
в бял стих,
пресях във ситото
на сълзите,
сложих му
ангелът на мечтите
и кръст -
за случване,
и агнец -
за прошка.
Вих го,
превих го,
зарекох -
Обреден
Бъдник
за Сбъдване -
хляб
за всички
нас.