Иначе съм куршумена

Весела Йосифова
Трябва да ти го кажа
(иначе съм куршумена).
А ти трябва да го чуеш
(иначе си мъртва илюзия).
Снежинките, които изпрати
са пред замръзване
(от плачене).
Преспи няма да образуват
(кално ще е в душата ти).
Вятър няма да те целува
(бездомна ще е устата ти),
очите ти ще ме сънуват,
образът ми ще стяга
в жесток пръстен
душата ти.
Няма да можеш
да ме извадиш
от домът ми -
мечтата ти.
И няма да ти помогна
(рана съм незарастваща).
Викай Господ на помощ,
защото
съм
твоята
неопростена
Обич
(магията в душата ти).
И какво
като ме обичаш...
(Не ми е достатъчно.)
Искам всичко -
Теб!