Интимно

Весела Йосифова
Говори ми
за любов
в тази късна нощ.
Назови ме по име.
Точно в тази нощ
кукувиче гнездо
ме приютява.
Трябва
да ми шептиш
твоето име
и с него
да ме усмиряваш.
Безразсъдно
да ме искаш
точно сега.
Трябва
страховете ми
да изпиеш.
Поискай
в замяна
всичко.
Пожелай си
живота ми.
От себе си
даже
поискай
да те предпазя.
Поискай
тук до теб да съм.
И тук ще остана.
Изгубиш ли ме
преди
да си ме намерил,
няма да съм
никога
истинската
жена
в живота ти.
А тук,
в моя стих,
една сълза
се е разляла.
Пречиства ме
като
последен
„Амин"
на молитва.
Искам те...
Без теб
остарявам...





ИНТИМНОЕ (подстрочник)


Поговори со мной
о любви
в этой поздной ночи.
Имя мое назови.
Прямо в ночное время
гнездо кукушки
меня приласкает.
Надо
шептать
твое имя
и с ним
меня успокаивать.
Безрассудно
надо любить меня
сейчас.
Должен
мои страхи
выпить.
Если хочеш
я отдам тебе
свою жизнь.
От меня
тебя избавлю.
Если хочеш
здесь я с тобой
остану.
Если потеряеш меня
прежде
встретил,
я не буду
никогда
твою истинную
женщину.
А здесь
в моих стихах,
одна слеза
пролилась.
Очищает меня
как
последний
"Аминь"
молитвой.
Я хочу тебя ...
Без тебя
старею ...