Лавандулово синьо поле

Весела Йосифова
И не искай от мен да ти е лесно.
Невъзможна съм от обичане.
Вълшебна и реалистична -
винаги ще обърквам разума ти.
Непонятна ще съм за душата ти
от толкова много сбъдване.   
Но пък дишаш с пълни гърди аромата
на лавандулово синьо поле.





Поле лаванды синий (подстрочник)



И не ожидай от меня чтоб тебе было легко.

Меня трудно любить.

Магической и реалистичной -

всегда буду одурманивать твой ум.

Я всегда буду непонятнаой твоей душу -

так много у тебя случилась.

Но дышешь с полной грудью аромат

поле лаванды синий.