Аплодисменти за него, моля

Весела Йосифова
Ти дойде
и веднага
съблякох я
на възрастта
змийската кожа.
На младостта
коприната бляскава
ми дари
без условия.
Разбих на парчета
огледалото
на всички мъже
преди теб.
Сега съм спокойна
и ласкава,
и нося в очите си
лика на Мадоната.
И толкова съм
прелъстителна
и влюбена.
Аплодисменти
за него,
моля!