Съперница

Весела Йосифова
Съперница съм ти.

И ме следиш.

Дишаш кълнящо.

Лаещо пишеш.

Разголваш гръдта си.

По-млада си.

Предизвикателно

повдигаш полите.

Опитваш се скрито

да клъвнеш душата ми.

Надуваш си сянката -

да ме покрие

вовеки искаш.

А аз съм слънцето -

сама си изгрявам,

залязвам

когато поискам.

Прасковено

ароматна съм.

Полите ми дълги

са в морска пяна,

прозират бедрата ми

в свежия бриз.

По гърдите ми

звезди са поникнали.

Очите ми дишат

открито и чисто.

Делиме си Нищото.

Как не го виждаш.

Спри се за малко -

ще се издишаш,

на спукан балон

си заприличала.

Изгубила си играта

от самото начало,

отпреди да ме има.

Защото съм с тялото,

сърцето

и с устните

на Победител.

Дори и над Нищото.