Ромео и Жулиета

Весела Йосифова
Любов съм -
от горе
до долу.
На възли
усукана,
преплетени
в трепети.
Луда съм
полудяла
за твоите
мъгливи
и облачни
хребети.
Катеря ги.
Здраво
прикрепям ги
към моите
пълноводни
желания.
Удавям ги
и ги спасявам
само
за себе си.
Дъждът съм,
който танцува
в твойте
усмивки,
началото
и краят съм
на твоите
мисли.
Днес
аз съм
милувка
от слънце
и вятър,
който духа
в косите ти.
Предпремиерно
съм трескава,
уморена
от сапунени опери.
Днес аз
Жулиета съм,
а ти си
Ромео.
Боже,
стискай ми
палци!