В задния двор не садят перуники

Весела Йосифова
Искаше да ме скриеш

зад девет завеси.

И само ти да надникваш,

когато ледена песен

те беси.

Искаше да ме имаш

в задния двор

на мечтите си.

И само ти да ме късаш,

когато ръцете ти

са празни лехи

от надежди.

Сега си тревожен

и само

троскоти никнат

по калдъръма ти,

от суша

напукан.

Нима не знаеше -

в задния двор

не садят перуники.