Рождественская ностальгия

Николай Радев
Отцвіла калина біля хати...
На поріг прийшли різдвяні дні
Пам’ятаю, як там жила мати
І додому, хочеться мені...

В те село що прямо на Дунаї
Там лелека вимостив гніздо,
Чи то він, чи діти прилітають?
Кожне літо повне там воно.

В тій хатині, свята святкували,
Там не гасло світло у вікні,
По селі с колядками ходили
І в ночі співали там пісні.

Мандрував по світу я далеко,
На чужбині чув я там пісні,
Згадував пісні на Україні
І додому хтілося мені.

Не святкують свята вже втій хаті,
Там погасло світло у вікні,
Бо погасли свічки:: Батько й Мати,
А додому ,хочеться мені.

Зацвіте калина біля хати,
Прилетять лелеки на весні,
Не зустрінуть мене Батько й Мати
Алеж  невіреться мені

В місті збудував я свій будинок
Маю я дві доньки, двух синів,
Посадив дерева, посадив калину
Та всеж додому хочеться мені...


06.01.2008 Н. Радев