Украiнська пiсня

Мария Мишанина
Українська пісня ніжна,
Наче мати!
Ще й стрімка, як річка.
Як тут не співати!

В пісні українській
Доля вся народу -
В ній плоди культури
Козацького роду.

Все розкаже пісня:
Про страждання й муку,
І про сльози чисті,
Про любов, розлуку.

Про калину в гаї, очі василькові,
І про стан дівочий,
Про чорнії брови.

Лише в Україні
Так пісні співають,
Лише в Україні
Так пісні складають...