Не зволiкай

Татьяна Левицкая
Не зволікай, тобі ж бо не завадить
Подумати про себе все ж таки.
Врешті-решт, тобі подруга радить,
Що на вітрині є товар на всі смаки.

А ти така тендітна, лагідна, вродлива,
За спиною досвід. Ну ж бо, поділись.
Доля в кожного, мов океан, мінлива.
Надалі буде все гаразд, та тільки не барись.

Останнім часом дні минають швидше.
Прокинешся, а сонце вже за обрієм сіда.
З роками не стаємо статно вищі,
Проте душа, як і раніше, молода.

І прагне чогось більшого з роками.
Благає так, аж серце защемить,
Щоб обгорнули ніжно пелюстками
Троянди та жасмину хоч на мить.

Невже ти думаєш, що зморшка під очима
Псує обличчя так, як аркуш олівець.
На аркуші не з’явиться співуча рима,
Коли в душі у автора фіасковий кінець.