Розкажи менi, сестро...

Татьяна Левицкая
– Розкажи мені, сестро,
Де цю нічку гуляла?
Наша мати не спала –
Слізно тебе виглядала.

– Рахувала я зорі далекі,
Зірок на небі багато,
Там зустріла білу лелеку,
Запросила до нашої хати.

– Розкажи мені, сестро,
Де згубила малинову стрічку?
Може, ходила на річку,
Відпускати віночок та свічку?

– Розтріпалися коси у лузі,
Стрічка згубилась в траві,
Нею бавились друзі,
Зорі великі й малі.
Я з ними у танку кружляла,
Місяченько виводив пісні,
Тож забула, що мати чекала,
Бо так хороше було мені.