Зоря

Юрий Курьянов
Віфлеємськая сяє зоря,
Світло з неба даруючи рясно
Юдейській землі, що Царя
Колисає тихенько у яслах.

Спить солодко Святе Немовля,
Люду Божого втілена мрія.
Нахилилась і щось промовля
Сину лагідно Діва Марія.

Сяє зірка, бо сповнився час:
Божий Син на землі народився.
Ясла – це Його царський палац;
Хрест – це трон, що Месії судився.

Несповідні Господні шляхи
Не осягне обмежений розум:
Вже куються криваві цвяхи,
Терен корінь пустив при дорозі…

Той, Хто Всесвіт творив з небуття,
З материнської вийшов утроби
Шляхом бути у вічне життя,
Взяти неміч, понести хвороби.

Син, що виконав волю Отця,
Охрестився водою і кров’ю,
Щоб засяяла в наших серцях
Віра Божа святою любов’ю.