Контролер

Анатолий Таран
Вона по  поклику
Не скора.
Життя прозоре
І складне.

А їй воно,
Я і учора
Як день 
Сьогоднішній  -
Одне.
І як зоря
На небокраї...
Що ж я
Робитиму тепер?
В авто міському
І трамваї
Мене обходить
Контролер.
А я ще ПІТ
З чола не витер.
Вона, можливо,
І права.
Сама  і вогнище,
І вітер,
А я до вогнища –
Дрова.
Вона роки свої       
 «за сорок»,
Вже не приховує.