МЕЖА

Анатолий Таран
 
Бути ввічливим,
Щиро відвертим -
Хто б не був,
Аби руку подав.
На воді можешь
Запросто вмерти.
Без води,
Однозначно:
Пропав.

Є межа:
І теренами друку
Має прикрості
Сущий предмет.
Я потисну
Простягнуту руку
І те тільки, як
Просто поет.

Я піду жебрувати
По колу.
Не один,
Зі своім картузом...
Нам не тліти
Ніколи. Ніколи.
Нам горіти вогнем
Заразом.