Алегор!! до слова

Анатолий Таран
 
Діють
Неприборканості сили.
Та проте
Гіркотнішу всьго
Атома без мене
Розщепили,
Дозволу
Не маючи мого.

Вже і поле
Обростає степом,
І горить
Засвічена трава.
Не знайду ніяк
Того отепу
І моі
Засвідчити права.

Непомірно
Болісно і гірко.
Кажуть:
Помилковості -
Прогрес.
Не без нього
Випалено дірку
Витвору Небес.

Я - знайду. І вже
При першій спробі
Відрекомендуюсь...Всеодно
Догоряє у моій утробі
Атомного присмаку
Зерно.

А я кщо
На випалині степу
Він затіє
Випроби нові,
Я дозволю,
Вдарити дотепу
Атомним ядром
... по голові.