Несу хреста

Анатолий Таран
 
Коли б не ів.
Не пив.
Коли б не дихав,
А жив і бачив,
І - передбачав...
Не може бути
Гіршого від лиха:
Почати з того,
З чого і почав.

І, як це тілу
Дотику не знати
У вічних мандрах
В просторі пригод?
Позбутим праці.
З працею - оплати.
Всього, чим
Обдаровано народ.

Не може бути
Іншоі потреби
Як є сьогодні:
Справа - до всього.
Несу Хреста
Навкіс, перед себе,
Не обікравши
Ближнього свого.