Я не вийшла з народу, сама народ!

Татьяна Левицкая
Я не вийшла з народу, сама є народ!
Той, хто парки, двори підмітає,
В кого вітер в кишенях ганяє,
Хто очікує кращих крилатих свобод.

Той, хто зводить мости і майдани будує,
Залишає у полі знедолений піт,
Добуває вугілля, червоний граніт,
І радіє, що прапор державний вирує.

Той, хто любить дітей до жагучого болю,
Рідний край у якім охрестився душею,
До останнього подиху честю своєю
Захищатиме батьківську хату, тополю.

Я із того народу, що пута зриває,
Що загоює рани, рубці у неволі,
Не цурається черствого хліба і долі,
Рідний попіл доріг на скарби не міняє.

Я не вийшла з народу, сама є народ