Не дивись на мене, милий

Леся Романчук
Не дивись на мене, милий,
не дивись на мене, любий,
не горни мене у хвилю
променисто-вогняну.
Колиши мене думками,
колиши мене словами!
Я укриюсь килимами
твоїх віршів і засну.
І здійсниться нездійсненне,
і збагнеться незбагненне,
і збувається пророче –
так буває уві сні.
Не дивись на мене, любий,
я прийшла тобі на згубу,
цвях у серці – прикрий спогад.
А колись було – пісні.