I хто краще зна

Татьяна Левицкая
Осінь кущі роздягає,
Тумани стеляться низько.
І хто краще знає,
Де милий блукає,
Далеко чи близько?

Вітер по ниві гуляє,
Заснула червона калина.
І хто краще знає,
Чом серце страждає,
Сумує дівчина?

Сонечко бліде не сяє,
Замислилась чорна тополя.
І хто краще знає,
Чом щастя немає,
Яка моя доля?

Дощик зібрав усі хмари,
Береза гнеться край поля.
І хто краще знає,
Чому ми не в парі,
Нащо мені воля?