В н довго дивився, не зводячи оч...

Виола Войцеховская
Він довго дивився, не зводячи очі,
Як світло від сонця під натиском ночі
Ховається, гнеться, нарешті зника,
Тоді мимоволі шукає рука
Якоїсь опори, бо ось от впаде,
А десь за вікном автострада гуде.

Він швидко підвівся, напився вина,
Не зводив очей із німого вікна,
І дихав на скло, її стан малював,
І плакав гіркими сльозами, бо знав,
Що тої, колишньої, більше нема,
Вона вже і мати, і вірна жона,
Вона вже щаслива і міцно стоїть,
Та інколи довго буває не спить,
Все дивиться довго, не зводячи очі,
Як світло вмирає під натиском ночі.