Читаючи Вiднесенi вiтром

Леся Романчук
«Вітром знесені», мов «Макбет» або «Гамлет»,
Мов з натури писаний портрет.
Я тебе ненавиджу, мов Скарлетт,
Ти мене кохаєш, наче Ретт.

Дія друга. Сподівання марні.
І розлука й смерть — еквівалент.
Я тебе кохаю, ніби Скарлетт,
Ти мене ненавидиш, мов Ретт.

Помиритись спроби незугарні,
І характер у обох не мед.
Я така ж зараза, як і Скарлетт,
Ти така ж сволота, як і Ретт.

Поринаєм в висі позахмарні,
А пора спростити силует:
Просто ти — Мужчина, наче Ретт,
Я, не зле би, Жінка рівня Скарлетт.