Рождение Афродиты ЯС

Степаненко Василь
*
Зевсову гордість
Гера відтяла серпом
за його зраду.

В синіє море
бризнула богова кров –
спінились хвилі.

В піні хрусткій простирадл
лежить Кіпріда.
Тільки уранці впізнав:
- Ти, моя рідна!?

*
Зевсову гордость
Гера серпом отсекла
за его измену.

В синие море
брызгнула богова кровь –
запенились волны.

В пене хрустящих простинь
лежит Киприда.
Утром только узнал:
- Ти, моя родная!?