Люлi-люлi

Татьяна Левицкая
Люлі-а-а-люлі, спи, моя дитино,
Вже давно за тюлем ніч сховала світ,
Заморився місяць, лиш одна шипшина
П"янко розпустила ніжний розоцвіт.

Люлі-а-а-люлі, чом не хочеш спати?
Може, соловейко-мрійник не дає?
Сон не йде до хати? Хочеш запитати,
Про що птах співає, серденько моє?

Крихітко рідненька рано тобі знати,
Чом п’янкій шипшині соловей співа.
Засинай дитино... Як розкаже мати,
Після зрозумієш, поки ще мала.