Цыганский город

Степаненко Василь
Циганське місто

Неба шатро довкола
припнуте віттям верб,
сяє вгорі підкова,
вільного міста герб.

Прапором вітер в’ється,
хліб на столах і сіль,
в бубон уже сміється
хміль від нових весіль.

А коли блиск підкови
сонцю на крила ліг,
знов натягнули коні
віжки прямих доріг.

Цыганский город

Неба шатер вокруг
припнутый ветками ив,
сияет вверху подкова,
вольного города герб.

Флагом ветер вьется,
хлеб на столах и соль,
в бубон уже смеется
свадебный хмель.

А когда блеск подковы
солнцу на крылья лег,
вновь натянули кони
вожжи прямых дорог.