Брат

Леонид Пранчак
БРАТ

Брат на брата,
Брат на брата —
Міжусобная вайна.
А жыццё вайны той плата,
Непамерная цана!

Брат на брата,
Брат на брата,
Недавер — на рану соль.
Незаменны, нібы страта,
Незагойны, нібы боль.

Брат на брата,
Брат на брата
Хто руку падыме, той
Вінаваты, вінаваты
Перад небам і зямлёй!