Той чоловiк, якого я люблю

Леся Романчук
Той чоловік, якого я люблю,
на тебе схожий.
Мабуть, тому твій погляд голубий
мене тривожить.
Той чоловік – мов хвиля. Він такий
м'який і ніжний.
Мені явився, вибухнув, створивсь,
мов із молитви.
У нім горить невисловлений біль –
мовчання камінь.
Усе, чого несила пояснить,
сказав руками.
А що рукам несила – те нехай
ховають вії.
Той чоловік, якого я люблю –
то тільки мрія.