Пахучая туча

Степаненко Василь
       Пахуча хмара

На хмарі пахучій над лугом лечу
Низенько, низенько, бо возом, поволі.
Ставок проминули. До батька кричу:
-Дивіться, дерева купаються голі !

На хмарі пахучій над полем лечу.
Вибоїни кляті дають себе знати.
Праворуч пшениця. До батька кричу:
-Дивіться, дороги які тут горбаті!

На хмарі пахучій стою на весь зріст,
Бо вже до села під’їжджаємо.
Дівчата всміхнулись. Минули і міст.
У двір свій я сіно пахуче скидаю.


       Пахучая туча
       
На туче пахучей над лугом лечу
Низко, низко, ведь возом, не спеша.
Проехали став. Я что мочи кричу:
- Отец, там деревья купаються голые!

На туче пахучей над полем лечу.
Ухабы дають о себе знать.
Справа пшеница. Я снова кричу:
- Отец, смотри, здесь дороги горбатые!

На туче пахучей стою во весь рост,
Уже мы к селу подъезжаем.
Улыбнулись девчонки. Проехали мост.
Во двор свой пахучее сено скидаю.