Видел ли казнь?

Степаненко Василь
Чи бачив світ нелюдську страту?
Мабуть не раз. От далебі,
Що він не знав такого ката,
Котрий мовчанкою убив.

Видел ли мир нечеловеческую казнь?
Наверне не один раз. От только
Не знал он такого палача,
Который молчанием убил.