Мама

Надежда Гордиенко
Чому для мене слово "мама" - то святе?
У ньому втілене бажання всіх людей
Тепла і ласки, доброти й довіри,
Це та єдина в світі цілому людина,
Якій з дитинства ти хотів би ввірить
Всі свої сумніви, незгоди і зневіру,
Якщо такі в житті траплялись,
Й хотілось, у хвилину цю,
Від болей всіх, у когось на грудях сховатись.
А вік той довгий й нива непроста -
І ти стояв, і плакав і хотів, щоб це була
Твоя матуся, мама, рідна, ненька...
Ти притуляв до неї свої рученьки маленькі
Й тихенько плямкав вже наївшись досхочу
Після такого гвалту, крику і плачу,
Що вже здавалось цілий світ тобі немилий -
Та він змінивсь і стих у маминих руках,
У теплоті, у доброті цих слів найближчої до нас людини.
Ви скажете мені - таке тобі вві сні приснилось,
А я вам відповім - мені самій
       такою мамою
       стать хотілось...
28.02.1998р.