Рождество

Николай Радев
Пастухи дрімають, вівці також сплять,
Мало хто чекає, Божу благодать.
Зірка в небі сяє, Вифлиєм ще спить,
І ніхто не знає, де дитя лежить.

       Де лежить надія, всіх людей без слів
       Йосип і Марія, зовсім не з царів.
       Царь царів родився, родом із небес,
       І ніхто не бачив, на землі чудес.

Янголи співають, в небі все як день,
Бога прославляють, безлічь тих пісень.
Радуйтеся люди, всі, хто прагне жить,
В яслях на соломі, немовля лежить.

       Радість нехай лине, по землі кругом,
       Верблюди з волхвами, вже біжать бігом
       Щоб Йому вклонитись, щоб Його знайти
       Щоб Його побачить, дари принести.

Родився Спаситель, для усіх людей,
С Богом примиритель, радість для дітей.
І сьогодні люди, до Христа ідуть...
-Щоб Йому вклонитись з Ним навіки буть.

       Пастухи дрімають, вівці також сплять
       Мало хто приймає, Божу благодать.
       Зіронька ще сяє, ще вона горить
       В Віфлиємських яслях, Спас вже не лежить...

-Він овець шукає, тих, що розбрились,
Ти ж чекай, тримайся, віруй і молись.
Сонечко засяє, у серцях таких,...
-Родиться Спаситель, в світлих душах тих!..

Н. Радев