Тахiкардiя - тема з варiацiями

Хейли Грепс
тема/
шматками облуда спадає
з лиця
серце в крем-пудрі
дощ не змиє
той макіяж,
що наклала так вміло
вже татуажем
троянди шипи випускають
пульсує душа
ритмом нерівним

1/Дощ ллє
Лице мОрока
Макіяж тече
морОка

2/ пудра
кокаїн
дзеркало
чіткі лінії стрілок
рельси
дорога в нікуди

3/мжичка в лице на балконі
тихо без вітру
шматками облуда спадає
з обличчя

крем-пудру з серця
вода не змиє
святою кропіте

той макіяж,
що наклав ти так вміло
я шпичаками троянд
вибиваю

пульсує душа
ритмом нерівним
тахікардія

4/злива
на балконі вітер
зчищає ножем
облудку обличка


5/Ой наведіть мені лінії
голкою!
Тупиться мій олівець,
hollowed-out pens
Слово за словом
пульсує душа
ритмом нерівним
у салоні Краси
of DEATH.


photo J. Saudek "Two Faces of Miroslava", 1974
Варіації навіяні роздумами над творами Любові Лібуркіної та Івана Славка.