Le Marais i Montparnasse

Андрей Ремнёв
Куди поглянути? Навіщо?
Якщо довкола все чуже
Ті почуття. Якби їх знищить...
Та серце нащось береже...
Ніщо не вгониться за ними
Їх наздогонить тільки час;
Були й зостанемось чужими
Як Le Marais і Montparnasse
На тлінну землю не проллється
Тих сотні-тисяч почуттів
Лиш серце лихо стрепенеться
Бо не знайде потрібних слів


Le Marais і Montparnasse два райони Парижа розділені річкою Сена. Le Marais - ультрамодный район правого берега. Montparnasse – район лівого берегу, де живуть художники й поети та інші творчі особистості, а також знаходиться, одне з найвідоміших кладовищ в Парижі.