Сэрца адкрытае як трава...

Ангелина Добровольская
...Сэрца адкрытае –
як трава:
топчуць яе,
ды яна –
ЖЫВАЯ:
ці пад нагою,
ці пад касою –
плача, сплывае
чыстай расою…

Ды ацаляе травы
зямля...

Моцнымі будзьма,
зёлка мая!...