Акенца бел. яз

Орлова Грусть
Навошта слёзы гэтыя,
Калі адкіпела любоў?
Чаму і з якою мэтаю
Ты глядзіш ў акенца зноў?
Можа сэрца тваё там засталася?
Можа ў радасці там купалася?
Адна памяць твая там жыве.
У родным акенцы неба
Блакітнае, але без мяне.