Сало в конце тоннеля

Сергей Чага
Был шлях, воинственен и труден,
Нас ненька на руках качала,
И говорили добры люди:
- В конце тоннеля - будет сало!

Всё будет - гарно и со вкусом
Но, для базарного квартала,
Звучало как-то безыскусно:
- В конце тоннеля - таки, сало?..

А капля - тоже камень точит,
Пора прозрения настала, -
Печёный, в *опу клюнул кочет:
Конец тоннелю! Скоро сало!

ПобОку доброе соседство, -
Крушило, плющило, ломало,
И цель - оправдывала средства:
В конце тоннеля - Наше Сало!

Брыкаясь, тявкая и гадя,
Мы от свободы одурели, -
Коробку сала в шоколаде
Приняв за свет в конце тоннеля...

*******************************

Був шлях, крізь свята і крізь будні,
Нас ненька на руках хитала,
І говорили добрі люди:
- В кінці тунелю - буде сало!

Все буде - гарно і з повидлом
Але майданному кварталу,
Звучало трішки так єхидно:
- В кінці тунелю - таки, сало? ..

А крапля - теж камені точить,
Хвилина правди нам настала
Печена, в дупу клюнув півень:
Кінець тунелю! Скоро сало!

Плювати в звання і особи, -
Трощило, плющило, ламало,
І мета - виправдовувала себе:
В кінці тунелю - Наше Сало!

Бриків, дзявкаючи та гадя,
Ми всі від волі подуріли:
З коробкою сала в шоколаді
Що це світло в кінці тунелю ...