Барысфенас Бел. яз

Орлова Грусть
Між узгоркаў крутых
Тут блукае рака
Горад наш пераможцам
Людзі помняць ў вяках.

Яго хвалі няслі
 Незаўсёды спакой.
Забіралася шчасце
Гістарычнай рукой.

І прыгожа, і гучна
Барысфенас спяваў,
Калыхаў ён і гушкаў
І на подзвігі зваў.

Гэту назву былую
Мала помніць ўжо хто,
А заве на свой бераг
Наш любімы Дняпро.