Смерть

Ирина Гончарова1
 Пам’яті Кіса

Смерть –
 це відлуння ймення
в обіймах пітьми
та амальгама Стіксу,
на поверхні якої
вже не лишається
ані хмаринки подиху,
амальгама,
що відштовхує
наші погляди,
як би ми не силкувалися
зазирнути за край.

4 вересня 1999 р.